Press "Enter" to skip to content

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio

House in the middle of forest is a private residence designed by KG Studio.

It is located in Burgos, Spain.

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 2

House in the middle of forest by KG Studio:

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 3

“The houses in the La Ceramica Cuberière de Braganca (in Segovia, Spain) are situated on small land in the middle of a forest. Every house listens to its surroundings and tries to form a house adapt to the context and to reality. The building listens to the people who live there and tries to respond to their way of living. The architectural concept is based on the traditional construction of farmhouses in the middle of farmland with all its variations: barns, sheds, exchanges and houses that choose the best solution to the problems of local construction. These rural buildings can hear their neighbors and their noises even if they are in the distance and if they are located at the top of a hill. That is why the projects in Segovia celebrated the geological remains with intact walls and archeological remains, achieved without cutting down any tree. In the space between the steep slopes a new volume was added with a flat roof that extends the glossy white walls and ceilings and projects out to the forest horizon. The volume creates a new roof that overlaps the former farmhouse shed and transitions into a new wall, this new roof is made in aluminum architecture.

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 4

The three laws of the conservation status are in harmony with the characteristics of the site and are considered in all the interior spaces of the house. So all non-structural materials are natural and are found in the site. The exterior surfaces are white and pale iron, with the original roof and the original barn door are preserved. The interior of the house is bright but not cold. The interior courtyard is placed at the large scale without any interruptions and allows the natural ventilation to go to the floors above. In the large roof slip space the living room is the central space and brings the warmth of the sun to the adjacent rooms.

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 5

The light colors of the wooden plafonds and the interior stones are in direct contrast to the grey of the millwork, the kitchen, of the bathroom and of the main space. The millwork surfaces are pale cement, the windows are dark grey iron and the staircase is covered in gold metal. The interiors are characterized by the use of charcoal shades, the wooden floor is warm and pleasant in the living room, the kitchen, the bathrooms and the bedroom.”

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 6

Photos by: Amit Geron

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 7

House In The Middle Of Forest In Segovia By KG Studio Photo 8

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *