Press "Enter" to skip to content

Concrete House In La Jolia Country Club By Jarchitecture

This contemporary residence was created as a quiet retreat near San Francisco, California, for a couple and their two grown children. It is located on a steeply sloped, side property in La Jolia Country Club.

The living spaces are all placed on the upper floor, while the bedrooms on the entry ground level are more intimate. The massing of the house was inspired by the “pitched roof” of the rural landscape nearby, emphasized by the material reference of the concrete.

Concrete House In La Jolia Country Club By Jarchitecture Photo 2

The concrete facade wraps around the upper floor, dividing the volumes as they rise above the heavily treed and grassed ground. Its face to the street is almost completely closed off, while the sides give it an openness that creates a great deal of suspense and surprise. As a result, the house appears almost weightless as it rises high over the treetops, underscored by the view of the undulating green landscape and the sunset visible through the nearby treed windows. The main living areas are believed to be among the most private in the countryside, with scattering of the light reflected on the water’s edge and the softly lightening woodland and distant mountain range.

Concrete House In La Jolia Country Club By Jarchitecture Photo 3

Concrete House In La Jolia Country Club By Jarchitecture Photo 4

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *